Zo maak je zelf Boxerbraids!

14 april 2020

Wij van Team Kappers kunnen ons voorstellen dat de verveling thuis inmiddels een beetje toe begint te slaan. Om je van je verveling af te helpen, leggen we de komende week een aantal leuke looks uit, zodat jij thuis kan oefenen met het maken van de mooiste vlechten, knotten en meer! #TEAMvoorTHUIS

Zo maak je de Boxerbraids!

De eerste look die we graag met jullie delen is de Boxerbraid. Heb je deze stoere vlechten altijd al eens willen maken bij jezelf? Nu heb je alle tijd om het te oefenen! We leggen je stap voor stap uit hoe je de boxerbraid maakt :

Stap 1: Spray wat droogshampoo op de aanzet van je haar.

Stap 2: Verdeel je haar in twee helften door een midden scheiding te maken vanaf je voorhoofd tot helemaal achter in je nek. Om een mooie scheiding te maken, kan je de punt van een kam of je nagel gebruiken. Zet vervolgens één deel vast in een lage staart, zodat je haren niet in de war raken.

Stap 3: Nu is het tijd om je haar te gaan invlechten. Je vlecht eerst de ene helft van je haar en daarna de andere helft. Je vlecht hierbij van boven naar beneden. Begin bij voorkant van je haar, verdeel dit in 3 gelijke lokken en pak er tijdens het vlechten steeds nieuw haar bij, totdat je de hele lengte hebt ingevlochten.

Stap 4: Wanneer je één vlecht gemaakt hebt, maak je deze aan de onderkant vast een klein doorzichtig elastiekje. Doe het elastiekje niet te strak en laat een klein stukje van je haren over wat je niet invlecht.

Stap 5: Maak je vlecht messy! Voor een minder strakke vlecht trek je met je vingers de vlecht een beetje uit elkaar. Doe dit voorzichtig en stukje voor stukje. Begin hiervoor bovenaan de vlecht en werk door naar beneden.

Stap 6: Spray nogmaals wat droogshampoo op je vlechten en wrijf dit voorzichtig in. Dit geeft een diffused effect. Voor een langere hold kan je ook nog wat haarlak over je vlechten sprayen.

Op onze Pinterest pagina kan je ons bord DIY en tutorials vinden klik hier voor nog meer leuke looks. 😉

En? Is het gelukt? Wij zijn heel benieuwd naar jouw resultaat en zouden het leuk vinden als jij je een foto deelt met de hashtag #TEAMvoorTHUIS.

Ben je benieuwd naar de volgende look? De komende dagen delen wij meer looks voor thuis, dus houd onze social media kanalen in de gaten!