08 december 2021

Voor je het weet zitten we alweer in de decembermaand. Hoog tijd dus om alvast na te denken over je kerstcoupe! Geen zorgen, wij helpen je graag een handje op weg. Met deze makkelijke stijlen steel jij binnen een handomdraai de show tijdens je kerstdiner. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder.

Verrassing!

Hoe leuk is het om je vrienden en familie te verrassen met een compleet andere look? Heb je van nature steil haar? Haal dan snel je krultang tevoorschijn! Een groot verschil en je hebt maar één styling tool nodig. Van stijl naar vol volume. Verdeel je haren in lagen en zet de bovenste lagen steeds vast met een klem. Begin met krullen in de onderste laag en werk je weg omhoog. Ta-da, binnen een handomdraai een fantastisch krullende look!

Heb je nu van jezelf al krullend haar? Ga voor de wow-factor en pak in jouw geval de stijltang erbij. Verdeel ook jouw haar in delen en begin met stijlen bij de onderste laag om vervolgens je weg omhoog te werken.

Uiteraard moet je je haar wel goed tegen de hitte beschermen en kan je jouw look afmaken met een mooie glanzende haarspray!

Een unieke twist

Ben je klaar voor een extra uitdaging en heb je een mooie krul in je haar, van jezelf of door het gebruiken van een krultang? Kies dan voor deze mooie twist!

Gebruik deze tips!

 1. Pak een pluk haar en verdeel deze pluk in twee secties
 2. Draai ze om elkaar heen als een soort vlecht
 3. Maak de twist tijdelijk vast met een elastiekje
 4. Doe dit ook aan de andere kant
 5. Maak daarna je de elastiekjes weer los en pak beide vlechtjes mee naar achteren
 6. Maak de vlechtjes vast.

Maak de look af met onze ‘Hou Vast’ haar spray en je haar zal de hele dag perfect zitten!

 

De mini knot

Je kan ook kiezen voor deze schattige mini knot. Deze is erg leuk voor alle haartypes.

 1. Pak de bovenste laag van je haar door je duimen langs je oor naar boven te bewegen.
 2. Maak als eerste een staart en pak daarna je staart en draai het om tot een knot.
 3. Pak een elastiekje en maak de knot vast

Het maakt het niet uit als de knot er een beetje rommelig eruit ziet, dat is juist de bedoeling! Om te voorkomen dat sommige plukjes loslaten kan je onze ‘Hou Vast’ haarspray gebruiken om je haar goed in model te houden. Heb je kortere voorplukjes? Haal deze aan het einde dan nog even uit je knot, voor een speels effect.

 

Zijdelingse vissengraatvlecht

Wil je even lekker je haar uit je gezicht, maar toch uitblinken tijdens de feestdagen? Maak dan deze toffe vissengraatvlecht! Hieronder leggen we het uit.

 1. Borstel het haar naar één kant en maak een losse zijstaart. Zorg dat het haar elastiekje zo hoog mogelijk vastzit. Pak een elastiekje waarvan je het niet erg vindt dat deze kapot gaat.
 2. Verdeel daarna je haar in twee delen en pak een pluk haar van de linker sectie en trek deze naar rechts toe.
 3. Het einde van je haar gekomen bent.
 4. Maak vervolgens je vlecht vast met een elastiekje en knip het bovenste elastiekje door.

De vlecht is nu nog wat stijfjes, trek de vlecht wat losser en je zal zien dat het veel meer volume in je haar creëert. Je kan zoals op de foto ook nog een leuke (glitter) haarband toevoegen. Zo geef je een extra feestelijke twist aan je haarlook.

 

Vind je dit nu allemaal veel te veel werk of te ingewikkeld? Kom dan voor je kerstdiner eventjes langs in een van onze Team Kappers salons. Voor maar €15 creëren de stylisten binnen 15 minuten een feestelijke look perfect zodat jouw haar er fantastisch uitziet!

Raak geïnspireerd...