Haarzondes

14 april 2022

Haarstijlen die je haar beschadigen zonder dat je het door hebt!

Haarzondes

Hoge paardenstaart
Een look die nooit uit de mode gaat. De hoge staart! Of je deze stijl nu dagelijks draagt of enkel bij het sporten, het is niet de beste stijl om je lokken lang en gezond te houden. Als je deze stijl namelijk vaak draagt is er een grote kans dat je haren afbreken, je haarzakjes beschadigen en kan het zelfs op lange termijn zijn dat dit zorgt voor kale plekken. Dat wil toch niemand!

Een mooie optie is om je hoge en strakke staart eens om te wisselen voor een losse  en lage staart. Denk hierbij ook goed na over welke elastiekjes je gebruikt en doe deze niet te strak om je haar.

Strakke Invlechten
Met de vele festivals en feestjes in het verschiet kunnen we ook niet heen om mooie invlecht looks. Het gevaar bij deze looks is dat de vlechten erg strak en lang worden gedragen, soms wel dagen achter elkaar. Dit kan ervoor zorgen dat je haren afbreken omdat er te veel spanning op je haar staat voor een te lange tijd. Niet goed voor je haar, maar soms ook erg pijnlijk voor je hoofdhuid!

Een variatie op deze look die losser wordt gevlochten is al een stuk vriendelijker voor je haar en hoofdhuid, en zorgt ook nog eens voor een luchtige look vol volume. Vergeet de vlechten er voor het slapen gaan niet uit te halen en gebruik het liefste een kussensloop van zijde, dit is het allerbeste voor je haar!

 

Knot
Een elegante look die het hele jaar gedragen wordt, de knot! Maar let op, ook onze vertrouwde knot is vaak niet de meest gunstige voor onze haargezondheid. De knot trekt namelijk erg aan je haar en zorgt voor spanning op je haarlijn. Dit kan zorgen voor haarbreuk en zelfs haarverlies als je deze stijl vaak en lang draagt.

Probeer eens een rommelige knot! Deze knot zit losser in je haar en trekt daardoor minder aan je haren en hoofdhuid. Zo heeft je haar wat meer ruimte en creëer je tegelijkertijd een speels effect!

Top tips:

  1. Gebruik een heerlijk haarmasker of haarolie. Een losse vlecht leent zich perfect voor het dragen van je favoriete haarverzorging. Op deze manier verzorg je jouw haar tot in de puntjes terwijl je een mooie vlecht look draagt!
  2. Gebruik geen elastiekjes met metaal. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende elastiekjes op de markt die je haar een stuk minder beschadigen dan de reguliere elastiekjes met metaal verbindstukje. Dit stukje metaal zorgt er namelijk voor dat je haar verstrikt raakt en afbreekt. Kies daarom voor een heerlijke zachte scrunchie, metaal vrije elastiekjes of spiraal elastiekjes.
  3. Slaap op een zijde kussen. Een zijde kussen is namelijk niet alleen ontzettend goed voor je huid, maar ook heel goed voor je haar! Het zachte zijde zorgt namelijk voor een glad oppervlak waar je haar op rust tijdens het slapen en niet schuurt of klit zoals bij een reguliere kussensloop.