Help mijn haar: Gaat op zomervakantie!

15 juni 2022

We kijken allemaal ontzettend uit naar de zomer. Voor vele komen er weken vol zon, zee, strand en zwembad aan. Heerlijk, maar je haar geniet hier iets minder van. Wij hebben zomerse haarzondes voor je op een rijtje gezet die je beter kan vermijden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Citroen in je haar

Een truc uit de oude doos. Zomerse blonde lokken met de hulp van citroen. Het kan, maar of wij dat aanraden? Nee, zeker niet! Het zuur uit de citroen zorgt er namelijk voor dat de pigmenten in je haar kapot gaan. In samenspel met de zon zorgt dit voor extreem gebleekte en dus beschadigde lokken. En niet alleen dat, ook droogt het je haar gigantisch uit waardoor het snel afbreekt. Heb je donker of gekleurd haar? Dan kan het je rare dingen doen met je kleur, het citroenzuur zorgt namelijk niet voor een voorspelbare verandering van je haar.

Chloorwater

Chloor water… tja hoe graag we ook lekker het zwembad in willen duiken tijdens een warme zomerdag, is ook chloor water verschrikkelijk slecht voor je haar. Chloor verwijdert namelijk de natuurlijke oliën uit je haar waardoor je haar makkelijk breekbaar wordt. Het kan blond haar zelfs groen maken. Het is belangrijk om zowel voor als na je het zwembad induikt je haar eerste met kraanwater af te spoelen. Zo trekken de chemicaliën uit het zwembadwater minder snel in je haar. Daarna is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Gebruik hiervoor een verzorgende en voedende shampoo en conditioner.

Gebruik hiervoor de Team Voor Thuis, Verzorg mij verzorgende shampoo en conditioner. Met als extra verzorging kan je de Haartraktatie herstellende masker gebruiken zodat je je haar goed kan voeden en verzorgen.

Zeewater

Niet alleen zwembadwater, ook zeewater is niet de beste vriend van jouw stralende lokken. Het zout uit het zeewater onttrekt namelijk veel vocht uit je haar waardoor het enorm uitdroogt en breekbaar wordt. Ook hier geldt, spoel je haar vooraf en na een duik in de zee goed af. Je kan er ook voor kiezen om je haar omhoog te dragen, zoals in een hoog knotje of een hoge staart. Hierdoor komt je haar minder in contact met het water. Heeft je haar nog wat extra liefde nodig op vakantie? Gebruik dan een heerlijk masker en maak het af met een voedend serum.

Zonnestralen

Het is al langer bekend dat UV straling niet goed is voor de huid. Maar ook voor je haar kunnen deze stralen voor beschadigingen zorgen. Ook de warmte die de zonnestralen op je haar en hoofdhuid afgeven kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid verbrand en je haren uitdrogen. Probeer dus de blootstelling van je haar aan de heerlijk zonnestralen te beperken. Draag bijvoorbeeld een hippe hoed, een tof sjaaltje of steek je haar op. Zo beperk je het oppervlak waar de warme stralen op je haar vallen.

Bekijk meer inspiratie!