HELP! Mijn haar had een feestje

03 mei 2022

Oranje hier, oranje daar en zelfs oranje in je haar! Met koningsdag of een ander feestje heeft je haar misschien wel wat te lijden gehad. Maar geen zorgen wij helpen je haar er binnen de kortste keren weer bovenop.

Oranje haar

Wie kent het niet, de gekleurde haarspray. Vooral op koningsdag zien we veel oranje gesprayde lokken voorbij komen. Super leuk voor een mooie koningsdag! Voor de meeste van ons is de kleur na een goede wasbeurt als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar let op! Heb je gebleekt haar of heb je een permanent, dan is het niet verstandig om een gekleurde haarspray te gebruiken. Ook voor de gene met wit blond haar kan het zijn dat de kleur langer blijft hangen dan je lief is. Hou hier ook rekening mee bij het gebruiken van een kleurspray.

Gebruik bij het uitwassen van de spray voldoende shampoo en was je haar net zo vaak tot het water en je schuim geen kleur meer bevat. Je haar bedankt je ook als je na het veelvuldig wassen een heerlijk masker gebruikt.

 

Glitters in het haar

Ging jij voor een koninklijke glitterlook met koningsdag? Dan pluk je daar vaak de ochtend erna nog de vruchten van. De glitters geven een mooi effect op de dag zelf, maar zijn vaak een drama om eruit te krijgen als het feestje voorbij is. Maar geen zorgen met een beetje olijfolie en haarlak ben je in mum van tijd weer glittervrij. Masseer je haar met oliefolie en laat het 10 a 15 minuten intrekken.  Was het vervolgens uit met shampoo en lauwwarm water. Zitten er dan toch nog wat glitters vastgeplakt aan je hoofdhuid? Spray wat haarspray op een stukje keukenrol en dep dit op je hoofdhuid. De overgebleven glitters blijven zo aan de haarspray plakken en verlossen je van de allerlaatste glitters!

 

Een bos vol klitten

Je hebt genoten van een heerlijk feest met koningsdag. Met een mooie vlecht, verleidelijke knot of gewoon een heerlijke losse look. Maar je wordt de ochtend erna wakker met een bos vol klitten. En nu? Geen stress! Het enige wat je nodig hebt is een grove kam goede shampoo en bijpassende conditioner en een heerlijk masker. Je begint eerste met je haar een goede wasbeurt te geven en het heerlijk te verzorgen met een conditioner. Wanneer je hiermee klaar bent verzorg je jouw lokken nog extra met een masker. Tijdens het intrekken van het masker kam je voorzichtig met een grove kam de klitten uit je haar. Het resultaat? Je haar is tot in de puntjes verzorgt en klitvrij!

 

Bier in je haar

Is het dan alleen maar kommer en kwel met een koningsdagfeestje voor je haar? Nee zeker niet! Want heeft jouw haar een bewuste of onbewuste bierdouche gehad? Dan is dat niet eens slecht voor je haar. Integendeel, bier bevat namelijk hydraterende en verzorgende ingredi├źnten. Maar we snappen dat je de geur van bier na een dagje wel zat bent. Met een goede wasbeurt en een heerlijk conditioner ben je die geur zo kwijt!