Help mijn kind wil zijn haar niet wassen!

09 september 2022

Het haar van je kind wassen kan soms een hele uitdaging zijn. Je herkent het vast wel… Je kind is bang dat er water of zeep in zijn of haar oogjes komt. En dat gaat gepaard met veel gegil en krokodillen tranen. Voel je je als ouder machteloos? Weet je even niet meer hoe je het aan moet pakken? In deze blog geven we je een aantal tips over hoe je het haren wassen kan laten slagen! Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder…

Goede voorbereiding  

Goede voorbereiding is de sleutel tot succes! Leer je kindje aan dat zodra de badkamer lichten aan gaan, een handdoekje wordt opgehangen en de spulletjes in het bad of de douch worden klaargezet, dat het tijd is om lekker te gaan douchen.  

Geef aan dat vandaag de dag is dat de haartjes gewassen moeten worden en dat er geschreeuwd en gegild mag worden. Laat wel weten dat je pas stopt met haren wassen als het klaar is en dat jij als ouder bepaalt wanneer dat is. Vertel duidelijk dat als je kind goed zal luisteren, dat hij of zij er minder last van zal hebben.  

Afleiding  

Zorg ervoor dat je kind genoeg afleiding heeft tijdens het haren wassen. Geef aan dat je kindje zichzelf lekker mag gaan wassen en geef aan dat jij de haartjes ondertussen zal gaan wassen. Bij het afspoelen kan je aangeven om het hoofdje achterover te laten leunen en oogjes dicht te doen. Op deze manier is het afspoelen snel klaar!  

Bron

Duikbril  

Een duikbril is natuurlijk de perfecte oplossing om geen water in je ogen te krijgen, ook de duikbril is dus een geschikte middel om te gebruiken in de douche en in het bad. Zo hoeft je kindje ook geen angst meer te hebben om water in de ogen te krijgen. Tip van ons: ga samen met je kindje naar de winkel om een leuke duikbril uit te kiezen. Zo maak je van het douchen al helemaal een feestje!  

Douchekapje  

Wist je dat er tegenwoordig ook douchkapjes bestaan om zeep in de ogen te voorkomen!? Hoe handig! De douchkapjes zijn handig te bevestigen door de verschillende drukknoopjes en het geeft ook nog is bescherming tegen de zon. Een echte uitkomst om veel drama te voorkomen tijdens het haren wassen. Welke ouder wilt dat nou niet 😉

Bron

Bekijk meer inspiratie!