Wat te doen bij vet en toch pluizig haar!

19 mei 2022

De meest voorkomende haarvragen die wij krijgen: hoe zorg ik ervoor dat mijn haar niet te snel vet wordt en wat kan ik toch doen tegen het pluizen?! Het klinkt misschien gek vet haar maar ook pluizig. Maar het heeft allebei te maken met de vetten in je haar. Wij hebben onze beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Wij leggen het je graag haarfijn uit.

Wat te doen bij vet en toch pluizig haar!

De meest voorkomende haarvragen die wij krijgen: hoe zorg ik ervoor dat mijn haar niet te snel vet wordt en wat kan ik toch doen tegen het pluizen?! Het klinkt misschien gek vet haar maar ook pluizig. Maar het heeft allebei te maken met de vetten in je haar. Wij hebben onze beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Wij leggen het je graag haarfijn uit 😉.

Oh nee pluizig en vettig haar, wat nu?

Bij de openingen van onze huid bevinden zich talgklieren en vetklieren. Deze klieren produceren talg en zorgen ervoor de hoofdhuid gezond te houden. Kort gezegd is het aanmaken van talg een natuurlijk proces om het lichaam gezond en gehydrateerd te houden. Een vette hoofdhuid ontstaat doordat de talgklieren meer talg produceren dan nodig. Als gevolg: vette haren.

Maar niet alleen vette haren kunnen een kopzorg zijn. Ook pluizig haar kan een terugkerend en vooral vervelend haardilemma zijn. Wist je dat pluizig haar wordt veroorzaakt omdat je haar uitgedroogd is? Je haar kan namelijk vocht te kort komen waardoor het gemakkelijk afbreekt en vervolgens gaat pluizen. Dit verklaart dus de korte haartjes boven op je hoofd. Het is belangrijk om je haar goed te hydrateren en extra vocht toe te dienen om pluis haar tegen te gaan.

Dus vettig haar aan de bovenkant en pluizige punten. Je kan ze allebei tegelijk ervaren of maar 1 van de 2.

 

Tips & Tricks

#1 Wassen

Het klinkt verleidelijk om bij vet haar je haar vaak te wassen, maar vergeet niet dat je hiermee je punten ontzettend kan uitdrogen! Door je haar te vaak te wassen, verdwijnen de natuurlijke oliën in je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en gaat het dus pluizen. Beperk het wassen naar maximaal 3 keer in de week om pluizig haar te voorkomen. Gebruik je conditioner ook alleen in je puntjes, alleen deze hebben de extra voeding nodig die in je conditioner zitten! Je zal merken dat je haar op den duur went aan de periodes tussen het wassen. Heb je nu toch een belangrijke gebeurtenis maar is je haar nog niet toe aan een wasbeurt, gebruik dan een droogshampoo!

 Gebruik hiervoor de Verwen mij verzorgende shampoo  en Verwen mij verzorgende conditioner. Dit zorgt ervoor dat je haar zo goed mogelijk wordt gehydrateerd.

#2 Kammen & borstelen

Wist je dat als je je haar nat kamt of borstelt het sneller afbreekt? Wees daarom extra voorzichtig met het kammen van je haar.  Wil je het toch kammen met nat haar? Zorg er dan voor dat je een borstel met zachtere haartjes gebruikt of een grove kam. Dit zorgt ervoor dat je haren niet zo snel afbreken als met een normale borstel. Probeer na het kammen en stylen vervolgens niet te veel aan je haar te zitten of het gedurende dag nog vaak te borstelen, dit stimuleert namelijk de hoofdhuid om extra talg aan te maken!

#3 Te heet douchen

Het is algemeen bekend dat te heet douchen niet goed voor de huid is. Maar wist je ook dat te heet water niet goed is voor je haar?! Het hete water zorgt er namelijk voor dat ook hier de natuurlijke oliën verdwijnen in het haar. Dat is natuurlijk niet wat je wil! Het is belangrijk om de oliën te behouden om je haar glad en zacht aan te laten voelen. Hebben jouw puntjes nog net wat meer voeding nodig? Gebruik dan een heerlijk serum of cream. Deze producten breng je alleen aan op de puntjes zodat alleen dit stuk van je haar dat extra beetje liefde krijgt. Zo krijg je gehydrateerde puntjes en een schone hoofdhuid.

Gebruik hiervoor de Ons geheim haarserum. De haarserum bevat natuurlijke oliën die je haar tot in de puntjes verzorgen en een mooie glans geeft.

#4 Styling

Je zal het vast al wel hebben gemerkt, ook een hitte apparaat, zoals een stijltang of krultang, zorgt voor uitdroging van je haar. Probeer dit te beperken of de koelste stand te gebruiken zodat je pluizig haar voorkomt. Vergeet ook niet om altijd een styling product met hittebescherming te gebruiken, zo blijft je look beter zitten en zijn je lokken beschermt tegen de hitte!

Heb jij al een afspraak staan? Gezellig! Onze stylisten staan voor je klaar en geven je graag een aantal tips om je haar zo goed mogelijk thuis te kunnen verzorgen. Zij weten alles over het gebruik van de juiste producten en inspireren je graag!

Maak hier je afspraak en hopelijk zien we je snel bij een van onze salons!

Bekijk de looks van anderen