Volume feest! 7 tips voor meer volume in je haar!

03 november 2020

Heb jij ook het gevoel dat je de hele wereld aankan wanneer je net terugkomt van de kapper en je haar prachtig in model valt? Wij geven je graag 7 tips voor Volume Feest in je haar, zodat jij thuis net zo straalt als wanneer je net uit onze kappersstoel komt!

1. Het begint onder de douche!

Meer volume begint – jawel – onder de douche! Heb je vaak slap en futloos haar? Dan is het goed om eens te kijken naar het soort shampoo dat je gebruikt. Er zijn niet voor niks een hele hoop verschillende shampoos verkrijgbaar die ook echt allemaal een andere werking hebben. Gebruik jij een shampoo voor gladde, glanzende haren? Dit werkt goed voor mensen die last hebben van pluis of onbedwingbaar haar, maar als jij al steile en gladde haren van jezelf hebt, kan deze shampoo je haar juist futloos maken. Maak daarom gebruik van een volume shampoo – het liefste eentje zonder siliconen en parabenen – voor extra volume. Heb je onze eigen nieuwe Team Kappers volume shampoo al geprobeerd? Hij voegt tijdens het wassen proteïne toe aan je haar voor extra volume. Onze shampoo heet niet voor niks Volume Feest! 😉

 

2. Alleen de puntjes…

Yes, ook deze tip is voor onder de douche! Conditioner is belangrijk om je haar gezond te houden, wanneer je conditioner gebruikt sluiten namelijk je haarvezels waardoor je haar sterker blijft. Maar, conditioner is alleen bedoeld voor de punten van je haar. Smeer het daarom zeker niet op je haaraanzet! Wanneer je het gebruikt op je haaraanzet, verzwaart het je haar, waardoor het gaat hangen en het juist niet de hoogte in kan. Zonde, en funest voor je volume!

Om je haar goed te verzorgen na het wassen, hebben we het product Lichtgewicht. Dit is een Leave-in spray die je op je haar sprayt en niet uitwast. Je laat het product dus gewoon in je haar! Dit product verzorgt je haar, maar verzwaart het dus niet.

3. Minder!

Om nog even door te gaan op gezond haar: was je haar niet té vaak. Gezond haar en veel volume gaan namelijk hand in hand. Wanneer je je haar te vaak wast, kun je je haren juist afbreken en broos maken, waardoor het ook minder volume krijgt. Wij adviseren je om je haar niet meer dan 2x per week te wassen. (Tussendoor een opfrisser nodig? Gebruik dan onze Vliegensvlug droogshampoo, binnenkort verkrijgbaar!)

Ook is het belangrijk om niet te veel verschillende stylingproducten in je haar te gebruiken. Maak je gebruik van mousse én haarspray én droogshampoo? Door zo veel verschillende producten te gebruiken, verzwaar je je haar alleen maar. En zoals je weet; het lastig om volume te krijgen in (onnodig) zwaar haar!

4. Op zijn kop!

Waarschijnlijk heb je deze tip wil al eens voorbij zien komen, maar mocht dat niet zo zijn: let op! Dit is namelijk een hele belangrijke: gooi je haar ondersteboven tijdens het föhnen. Op deze manier krijgt je haar een root lift en heb je zonder ook maar enig styling product gebruikt te hebben al meer volume in je haar. Dat is de beste start! Let hierbij op dat je je haar niet te warm föhnt, óf een hittebeschermer gebruikt om je haar gezond te houden.

5. Nieuwe scheiding, nieuw volume!

Zakt je coupe halverwege de dag wat in? In plaats van je haren weer te lijf te gaan met een toupeersessie of een nieuwe lading droogshampoo, gooi je scheiding eens over een andere boeg! Wanneer je je haar de andere kant op gooit, zal je zien dat dit direct meer volume oplevert. Je haren wennen namelijk aan het model waar jij ze vaak in draagt, een kleine aanpassing in je huidige coupe kan daardoor direct meer volume creëren.

6. Tips en tools!

Naast dat je je haar kan touperen voor meer volume, hebben we nog andere tools en tips die jou kunnen helpen aan meer volume in je haar! Draag je haar bijvoorbeeld in een knot of vlecht voordat je gaat slapen. Wanneer je deze er s `ochtends uithaalt heb je direct meer volume of een speelse slag in je haar.

Er zijn natuurlijk ook verschillende stylingproducten die je helpen om meer volume te creëren. Spray wat Vliegensvlug droogshampoo of Strandlokken Salt Spray onder de pluk die je omhoog wil liften. Deze producten zorgen voor meer textuur, waardoor je je haar makkelijker volume kunt geven. Wist je trouwens dat al onze stylingproducten je haar beschermen tegen hitte?!

7. Psst, niet verder vertellen!

Als laatste tip: wist je dat je haar ook voller lijkt wanneer je high- en lowlights aan laat brengen in je haar? Hiervoor hoeven de kleurverschillen niet eens enorm groot te zijn, een klein beetje meer diepte in je haar doet al wonderen!

Wij hopen dat je met deze tips weer feestelijk volume in je haar kan brengen. Ben je benieuwd welke producten het beste aansluiten bij jouw haartype- en wensen en hoe je de producten thuis het beste kan gebruiken? Kom dan even gezellig langs in de salon! Onze stylisten helpen en adviseren je graag.