Zit je met je handen in het haar? Zo vermaak je je kids in Corona tijden.

10 april 2020

Zit je met je handen in het haar omdat je gewoon echt niet meer weet hoe je je kinderen kunt vermaken in de thuisisolatie? Team Kappers komt je redden! Wij helpen je graag met leuke en handige tips waarmee je je kids én jezelf goed kunt vermaken.

Haartutorials oefenen

Dit is hét moment om allerlei leuke haarlooks bij elkaar te oefenen. Deze week staat bij Team Kappers volledig in het thema van ‘KIDS WEEK!’. Iedere dag plaatsen we op Instagram een tutorial waarin je de mooiste looks bij je kind leert maken! Super leuk om dit nu bij elkaar te oefenen. Ja, je leest het goed: bij elkaar. Want hoe leuk is het als je mini me ook bij jou een mooie haarlook mag creëren?!

Organiseer een fotoshoot

Nu jullie haar er super goed uitziet, is het ook wel zo leuk om dit gelijk vast te leggen. Organiseer daarom een leuke fotoshoot, waarvoor jullie je mooiste kleren aantrekken en een klein make-upje opdoen. Ga samen voor die ene mooie muur in je woonkamer staan en poseren maar! We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jullie looks, deel daarom jullie foto’s met ons via @teamkappers en #teamkappers zodat we jullie resultaten voorbij zien komen.

Beauty time!

Toe aan wat ontspanning? Maak dan thuis samen een mini spa. Dit doe je door je haar lekker te wassen, het haar handdoek droog te maken en vervolgens een intensief haarmasker in je haar te doen. Wikkel een handdoek om je haar en verzorg je gezicht met ook een maskertje. Super leuk om dit samen met je mini me te doen. Plof daarna lekker samen op de bank en zet een leuke film op óf kijk natuurlijk samen naar The Voice Kids. Ohja, en vergeet natuurlijk niet om samen een hilarische selfie te maken 😉

Kleuren

Word samen creatief! Het mooi inkleuren van kleurplaten is tegenwoordig hartstikke hip. Bestel voor jezelf een kleurboek voor volwassenen en voor je kleine ook een leuk kleurboek of juist een blanco vel. Wist je dat kleuren vaak ontspannend werkt? Ideaal toch!

Blijf je liever digitaal? Op onze stories vind je een super leuke mini kleurplaat, waar je een haarlook op kunt maken. Maak een printscreen van onze story, voeg het toe op je eigen verhaal en voordat je de storie deelt, kan je met je vinger een leuke haarlook op het poppetje tekenen. Deel je jullie resultaten ook met die van ons? Voeg dan ook @teamkappers aan de storie toe, zodat wij jullie creaties weer kunnen delen!

Installeer leuke en leerzame apps ( voor als je echt even wat me-time nodig hebt)

We kunnen ons voorstellen dat je soms ook even tijd voor jezelf nodig hebt. Lang leve het digitale tijdperk waarbij we een beroep kunnen doen op onze smartphones en tablets. Hieronder vind je een aantal tips voor leuke en leerzame apps waarmee je je kind een leerzame afleiding kunt geven:

 

Fun English

Beheert je kind al goed de Nederlandse taal? Dan kan je de volgende stap maken door al een beetje Engels aan te leren. Met deze app leert je kind spelenderwijs Engelse woorden!

 

Zoek het uit!

Met deze app van het Klokhuis kunnen jullie met het hele gezin allerlei wetenschappelijke proefjes doen. Deze experimenten kun je simpelweg doen met alle spullen die je al in huis hebt. Handig!

 

Bounden

Met deze app kun je je kind heerlijk aan het bewegen krijgen. Het Nationale Ballet heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van deze app en werkt perfect als je twee kinderen hebt. Ze pakken allebei een kant van de tablet of telefoon vast waarbij het vervolgens de bedoeling is dat je door te bewegen en dansen het balletje in de cirkel houdt. Met deze app oefent je kind zijn of haar motoriek en samenwerken. En wat extra danspasjes leren komt natuurlijk altijd van pas op een feestje.

 

Here Hear

Deze app is ontwikkeld door een Nederlandse kunstenaar. Met deze app tover je de ruimte waarin je zit om tot een kleurrijke animatie wereld. Op deze manier leert je mini me op een creatieve manier naar ruimtes te kijken!