10 tips van Team Kappers om jouw kleur langer mooi te houden!

26 juli 2019

Als je je haar weleens hebt gekleurd weet je hoe lastig het kan zijn. Hoe houd je je kleur mooi? Wij vertellen je hier de 10 beste tips om je kleur optimaal te houden!

Een dag niet gekleurd is een dag niet geleefd

Kleuren doen we het liefst bij Team en daardoor zijn we ondertussen experts in dit vakgebied. Herken jij dit nou ook? Voor je gevoel heb je net een kleuring hebt laten zetten bij de kapper en twee of drie weken later je er niets meer van terug ziet? Met deze 10 tips behoud jij je kleur en blijft je kleurtje veel langer mooi!

Kleuring gemaakt door Team Kappers Zevenkamp

10 tips!

Het zijn soms de kleine dingen die een groot verschil maken. Dit geldt ook voor het mooi houden van je net geverfde coupe. Het is een kleine moeite en met wat extra aandacht zorg je er zelf voor dat jouw nieuwe haarkleur niet vervaagd. Maar wat moet je dan precies doen?

1

Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.

2

Wil je lang plezier hebben van je kleur? Verzorg je haar dan met producten speciaal voor gekleurd haar. Producten voor gekleurd haar hebben speciale PH waardes die beschermen tegen kleurverlies.

3

Gebruik regelmatig een kleuropfrisser voor het behoud van je kleur. In een kleuropfrisser zitten pigmenten die de kleur intenser maakt, meer glans geeft en de haarkwaliteit verbetert. Deze kun je kopen bij de kapper.

4

Wij adviseren na 3 weken terug te komen voor een extra tonerbehandeling. Een toner geeft kleurkarakter door middel van pigmenten. Als je van kleur veranderd moeten de pigmenten zich namelijk weer opbouwen.

5

Gebruik de komende 4 weken één keer per week een haarmasker na het wassen. Na het kleuren van het haar adviseren we altijd extra aandacht aan de kwaliteit van je haar te besteden; een haarmasker is daar ideaal voor.

Kleuring gemaakt door Team Kappers Amersfoort Koestraat

6

Pas op met knellende elastiekjes! Deze kunnen gekleurd haar sneller breken; beter is een invisibobble te gebruiken; deze voorkomt haar breuk.

7

Bij gebruik van een föhn, krultang, stijltang: zet deze niet te heet en gebruik hitte bescher­mende producten. Door een te hete tempera­tuur van de tools kan de kleur sneller vervagen. Wij adviseren daarom met gekleurd haar je tools niet warmer te zetten dan 180 graden. Na 2 weken kun je dit eventueel verhogen naar max 200 graden.

8

Borstel vóór het wassen de “knopen” uit het haar en niet tijdens of na het wassen. Zeker gekleurd haar is erg kwetsbaar als het nat is. Het haar kan meer hebben als het droog is.

9

Gebruik géén anti-roos shampoo bij gekleurd haar. Door de PH waarde van de anti-roos shampoo worden de kleurpigmenten uit het haar getrokken en krijgje een doffe kleur.

10

Spring vóór het zwembad nog even onder de douche en maak je haar goed nat. Zo absorbeert jouw haar namelijk minder chloor en bescherm je de kwaliteit van je haar zodat je kleur langer mooi blijft!

Kleuring gemaakt door Team Kappers Nederlandplein

Tot snel!

Is jouw kleur inmiddels uitgegroeid of ben je toe aan een nieuwe kleuring? Kom dan snel bij ons langs in de salon! Mocht je geen idee hebben welke kleuring het beste bij jou past, wij adviseren je natuurlijk heel graag!