Heeft je haar een winterdip? Met deze tips houd je ze (ook thuis) gezond!

09 februari 2021

De koude wintermaanden zijn nu dan echt aangebroken. Sneeuw, koude vingers, een rode neus, maar ook gespleten haarpunten en statisch haar. Aan dat laatste is gelukkig iets te doen! Wij leggen je uit waaróm het belangrijk is om in de winter extra aandacht aan je haar te besteden en geven je tips hoe je je lokken thuis gezond houdt!

Waarom is ons haar droog in de winter?

Je haar bestaat voor een groot deel uit vocht en wanneer je haar droog is, is het vochtgehalte in je haar dus te laag. Wist je dat het vochtgehalte van je haar de basis is voor gezond haar?

Als je haar in de winter droog is, is er dus meestal sprake van een vochttekort. Door de koude temperaturen is de lucht namelijk een stuk minder vochtig dan normaal. Daarnaast warmen we ons in de winter maar al te graag op bij de kachel (of zetten we de verwarming lekker aan), waardoor de lucht binnenshuis ook droger wordt. Deze droge lucht zorgt er dus voor dat je haar uitdroogt.

Is droog haar ongezond?

Hoe gezond je haar is, heeft met veel verschillende dingen te maken. Als je haar niet de voeding en verzorging krijgt die het nodig heeft, kunnen er verschillende problemen ontstaan, zoals droog haar.  Wanneer je haar droog is, kan het snel breken, beschadigen en is het inderdaad niet gezond.

Ongezond haar herken je doordat het bijvoorbeeld altijd vet is, of juist heel dun en dof is. Ook kan je het herkennen aan veel gespleten haarpunten, haar dat voelt als stro en aan pluizig haar. Twijfel je of je haar (on)gezond is? Dan kun je dit natuurlijk ook gewoon even testen!

 • De eerste test is de zogenaamde uitrek-test. Hierbij trek je één haar uit je hoofdhuid en rek je de haar zover mogelijk uit. Als het haar elastisch is en niet snel breekt, dan heb je gezond haar! Knapt de haar echter wél heel snel? Dan hebben jouw lokken meer verzorging nodig.
 • De tweede test is de hydratatie-test. Ook hier trek je één haar uit je hoofdhuid, vul je een glas met water en leg je de haar hierin. Als de haar blijft drijven, is je haar niet alleen gezond, maar ook nog eens goed gehydrateerd! Blijft hij niet drijven? Dan is er ruimte voor verbetering!

Help! Ik heb ongezond haar, wat nu?

Niet gevreesd, hier kan je wat tegen doen! Bij droog haar is het enorm belangrijk dat je haar de juiste reiniging en verzorging krijgt. Gebruik daarom voor een optimale verzorging de repair Shampoo en Conditioner lijn van Team voor Thuis! De rijke ingrediënten verzorgen en herstellen het haar intensief én houden je kleur langer mooi. Het resultaat? Zacht en glanzend haar dat gevoed en gehydrateerd is en niet meer pluist.

Naast de repair Shampoo en Conditioner zijn er natuurlijk nog een aantal andere tips om je haar thuis gezond te houden. Wist je bijvoorbeeld dat het heel erg belangrijk is om elke dag voldoende water te drinken? Juist nu je haar uitdroogt door de droge lucht is het belangrijk om op deze manier van binnenuit de vochtbalans van je haar te herstellen.

Daarnaast is het ook goed om je hoofdhuid regelmatig een massage te geven. Zo’n massage is goed voor de doorbloeding van je hoofdhuid én zorgt ervoor dat je haargroei wordt gestimuleerd! Dus verwen jezelf eens met een lekkere hoofdmassage of nóg beter: laat een ander het doen!

Na de massage kun je een heerlijke douche nemen, maar let op! Douche niet té warm. Was je haar liever met lauw water, want heet water kan je haar juist weer uitdrogen. Wil je je haar extra laten glanzen? Spoel je haar dan aan het einde van je douche sessie uit met koud water. Het koude water sluit de haarschubben, waardoor het er direct gezonder uitziet!

Winterproof

Als het goed is, ben je nu helemaal klaar voor de wintermaanden. Houd onze Instagram en Facebook pagina in de gaten voor meer tips en tricks hoe je je haar thuis optimaal kan verzorgen en stylen. Wanneer wij weer open mogen, staan onze stylisten te popelen om je coupe weer mooi te maken!

Verzorg Mij verzorgende shampoo - 250 ml

Verzorg Mij verzorgende shampoo - 250 ml

Team Kappers

€18,00

 • Luxe verzorging
 • Zijdezacht haar
 • Lang kleurbehoud
Verwen Mij verzorgende conditioner - 250 ml

Verwen Mij verzorgende conditioner - 250 ml

Team Kappers

€19,00

 • Luxe verzorging
 • Glanzend haar
 • Intense kleurbescherming
Haartraktatie herstellend masker - 150 ml

Haartraktatie herstellend masker - 150 ml

Team Kappers

€19,00

 • Intense verzorging
 • Zijdezacht haar
 • Lang kleurbehoud
Meer weten over onze producten? Raadpleeg een specialist in één van onze salons om advies!